Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul român Florin Cîțu anunță…

Premierul român Florin Cîțu anunță deschiderea etapei a treia de vaccinare: „România primește 2,6 milioane de vaccin numai în luna martie”

Foto: Digi 24

„Vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană şi în România sunt sigure şi eficiente. Vom deschide în curând și etapa a treia de vaccinare”. Declarația aparține premirului român Florin Cîțu.

Premierul Cîțu susține că România primește peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie.

„Revenim la normalitate. Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 au fost deja administrate în peste 111 țări. Toate vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană și în România sunt sigure și eficiente. Vom deschide în curând și etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine își dorește să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. România primește peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viața de dinainte de Covid-19″, a spus Cîțu într-o postare pe Facebook.

Potrivit G4 Media, persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a declarat, în 28 februarie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus.