Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Premierul israelian plănuiește să-l viziteze…

Premierul israelian plănuiește să-l viziteze pe Zelensky la Kiev pentru a discuta despre sfârșitul războiului

Premierul israelian Naftali Bennet a cerut serviciilor de informații din țara sa să-i pregătească vizita de lucru la Kiev pentru „discuții importante de încetare a focului” în Ucraina.

The Times of Israel, cu referire la site-ul de știri Ynet, relatează că angajații Serviciului de Securitate israelian consideră că o astfel de vizită ar fi o „groază” pentru serviciile secrete, având în vedere bombardamentele rusești lansate asupra orașelor ucrainene.

Potrivit raportului, oficialii israelieni au avertizat deja autoritățile ucrainene că Bennett va sosi la Kiev nu de dragul unei „ședințe foto”, ci „în scopuri specifice” – dacă părțile în conflict sunt pregătite pentru o încetare a focului pentru a ajuta Rusia și Ucraina să ajungă la „linia de sosire”.

În acest scop, Bennett l-a vizitat deja pe Putin în Rusia. Premierul israelian a menționat că deocamdată nu este încă în măsură să comenteze informațiile despre vizita sa în Rusia și respectiv cea care intenționează să o întreprindă în Ucraina.

Pe 14 martie, biroul președintelui ucrainean Volodomir Zelensky a anunțat oficial că Israelul a devenit mediator în negocierile cu partea rusă, numită de șeful statului ucrainean – agresor. Cu toate acestea, a doua zi a devenit cunoscut faptul că Ierusalimul a suspendat acceptarea refugiaților din Ucraina, ceea ce a fost numit „un pas neprietenos” asupra Bankovaya .

Ulterior, președintele ucrainean a criticat și neutralitatea Israelului, întrebându-i pe parlamentarii israelieni de ce nu ajută în continuare Forțele Armate ale Ucrainei cu arme și nu au impus sancțiuni împotriva regimului de la Kremlin.

Anterior, în presa israeliană au apărut informații precum că Bennet, pentru a-și realiza progresul diplomatic, l-ar fi îndemnat pe Zelensky să accepte condițiile Rusiei și să capituleze efectiv. Cu toate acestea, el nu a fost de acord.

Bankovaya nu a vrut să creadă această informație, numind-o falsă.