Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele României, mesaj după alegerile…

Președintele României, mesaj după alegerile din R. Moldova: „Felicitări pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru integrare europeană”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 12 iulie, un mesaj după alegerile parlamentare anticipate desfășurate din Republica Moldova, în care felicită cetățenii R. Moldova „pentru vot și pentru opțiunea clară” pentru integrare europeană.

În mesajul de felicitare postat pe Twitter, șeful statului român afirmă că România „va fi alături” de Republica Moldova în susținerea reformelor și parcursului european al țării.

Și Ministerul Afacerilor Externe din România a transmit un mesaj prin care salută victoria obținută de PAS – „forțele reformiste și pro-europene” în alegerile din R. Moldova, menționând că „rezultatul alegerilor din Republica Moldova este o victorie a democrației, care marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil”.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a câştigat clar alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,95% dintre secţiile de votare.

În urma numărării voturilor din 2.149 din totalul celor 2 150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,74% din voturi, depăşind astfel categoric Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de 27,22% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic ȘOR a beneficiat de susţinerea a 5,75% dintre alegători.