Pilotul avionului de vânătoare, care s-a prăbușit astăzi în România, a murit

Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit astăzi, 7 iulie, la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași, România. Pilotul aeronavei a murit, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale din România.

Ofițerul avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

MiG-21 Lancer este o variantă îmbunătățită a clasicului MiG-21, avion de fabricație sovietică. Sunt avioane vechi, iar armata română încearcă să le înlocuiască treptat.

Cel puțin 4 000 de oameni asistau la show-ul aviatic. Baza Borcea este foarte aproape de Autostrada Soarelui, iar prăbușirea a avut la câțiva kilometri de autostradă.

Foto:  www.adelin-petrisor.ro
Sursa: Digi24

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *