Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peskov susține că Rusia are…

Peskov susține că Rusia are aliați în UE „cu o atitudine mai sobră” față de invadarea Ucrainei de către Moscova

Foto: TASS

Rusia are aliați în Uniunea Europeană (UE) care au adoptat o „poziție mai sobră” în contextul invadării Ucrainei de către Moscova, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

Sunt țări care iau o poziție mult mai constructivă și mai sobră, o poziție mai independentă. Nu le vom numi, ele există”, a spus Peskov după ce a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă Rusia are aliați printre țările membre ale UE care ar putea transmite poziția Moscovei la summiturile care au loc joi.

Potrivit secretarului de presă al președintelui, „aceste țări sunt binecunoscute specialiștilor”.

„Nu vreau să le numesc”, a repetat el. În același timp, Peskov a acuzat că „majoritatea țărilor sunt supuse unei viziuni isterice și puțin adecvate asupra esenței a ceea ce se întâmplă, ceea ce este regretabil”.

Joi, 24 martie, este a 29-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, principalele ținte ale trupelor ruse rămâne infrastructura militară și civilă din regiunile Kiev, Cernihiv și Harkov. Potrivit ONU, de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei și până în prezent, perioada 24 februarie – 23 martie, peste 3,6 milioane de oameni au părăsit Ucraina. Totodată, pe teritoriul Ucrainei zilnic sunt organizate coridoare manitare pentru evacuarea civililor din zonele grav afectate de război.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina