Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Personalul de la Centrala nucleară…

Personalul de la Centrala nucleară de la Cernobîl, care se afla acolo încă din prima zi de război, a fost parțial înlocuit

Sursa foto: Reuters

Personalul de la Centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina, care a fost „ținut ostatic” de forțele ruse încă din prima zi de război, a fost parțial înlocuit. Despre asta a anunțat primarul din Slavutici, Iuri Fomichev, transmite unian.net.

Potrivit lui Fomichev, s-a convenit, de asemenea, asupra unei rotații periodice a angajaților de la Cernobîl.

„Am reușit să înlocuim parțial tura care se afla acolo din 24 februarie. Avem legătură cu cei care au rămas acolo”, a declarat șeful lui Slavutici, Iuri Fomichev.

Primarul a mai declarat că autoritățile orașului nu vor coopera cu trupele ruse care au intrat în Slavutici sâmbătă dimineață . 

„Nu cooperăm cu invadatorii, nu avem nevoie de ajutor din partea lor”, a subliniat Fomichev.

Sursa citată scrie că, în dimineața zilei de 26 martie, trupele ruse au intrat în Slavutici, în timp ce în piața din oraș era organizat un miting pro-ucrainean. Ulterior, presa ucraineană a scris că primarul a fost răpit de ruși. Mai târziu, administrația militară regională de la Kiev a raportat că Fomichev a fost eliberat.

Potrivit lui Fomichev, trupele ruse au ucis trei locuitori ai orașului, mai scrie unian.net.

Seara, Oleksandr Pavliuk, șeful OVA de la Kiev, a spus că Slavutici a fost izolat și că urmează a fi organizat un coridor umanitar.