Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Percheziții la sediul Partidului Popular…

Percheziții la sediul Partidului Popular European din Bruxelles

Sursa foto: euractiv.com

Poliția belgiană și anchetatorii germani au efectuat marți, 4 aprilie, percheziții la sediul central al Partidului Popular European (PPE), de centru-dreapta, în cadrul unei anchete desfășurate în Germania, informează Reuters.

Partidul, care are cei mai mulți membri în Parlamentul European, a precizat într-un comunicat că reprezentanți ai autorităților din Belgia și Germania au descins marți la sediul său din Bruxelles.

„Partidul cooperează în deplină transparență cu autoritățile implicate, furnizând toate informațiile și documentele relevante”, a precizat PPE într-un comunicat.

Alte detalii nu pot fi dezvăluite, deoarece ancheta din Germania este în curs de desfășurare, a precizat acesta.

Euractiv scrie că polițiștii au verificat computere și au solicitat documente și date legate de o anchetă în curs de desfășurare privind presupuse fapte de corupție comise în timpul campaniei electorale pentru alegerile europene din 2019.

În anchetă ar figura numele deputatului european Mario Voigt, care a fost directorul campaniei online pentru liderul PPE Manfred Weber în timpul campaniei electorale europene din 2019.

PPE are partide în cele 27 de state membre ale UE și altele din afara blocului, cum ar fi în Balcanii de Vest, Norvegia, Elveția și Ucraina.