Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Patru persoane au fost ucise…

Patru persoane au fost ucise și trei au fost rănite în urma unor bombardamente rusești ruse asupra unui centru medical din Harkov

Cel puțin patru persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite, în urma unor bombardamente asupra unui centru medical din Harkov, scrie presa ucraineană.

„Şapte civili au fost răniţi, dintre care patru au murit din cauza rănilor, într-un bombardament cu lansatoare de rachete multiple”, anunţă poliţia regională.

Atacul a avut loc către ora 7:45 asupra „unui centru medical” situat în partea de sud a oraşului Harkov, precizează poliţia regională.

„Un centru de ajutor umanitar” se află nu departe de acest centru medical, „unde nu există instalaţii militare în apropiere”, subliniază poliţia.

Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, cu aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, se află la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Rusia.

Harkov este ţinta unor confruntări armate violente de începutul inavaziei ruse, în urmă cu o lună, însă rămâne, în acest stadu, sub controlul forţelor ucrainene.