Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Patriarhul Kirill susține că Rusia…

Patriarhul Kirill susține că Rusia a invadat Ucraina „împotriva propriei sale voinței”

Sursa foto: ria.ru

Rusia a intrat în conflictul armat în Ucraina împotriva propriei sale voințe, a declarat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, într-o predică ținuta duminică în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, transmite agenția Ria Novosti, afiliată Kremlinului.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulți au vrut să șteargă Rusia ortodoxă de pe fața pământului.

Asta nu trebuie să se întâmple, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autoritățile noastre, pentru armata noastră, pentru președintele nostru, pentru toți cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinței noastre”, a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.

Patriarhul a adăugat că Rusia a devenit un „ghimpe în ochi” pentru mulți în lume și unii cred că „poate fi eliminată”.

„Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (…). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia”, a adăugat patriarhul, al cărui sprijin față de războiul declanșat de Kremlin în Ucraina i-a atras critici atât din partea Vaticanului, cât și a altor biserici ortodoxe.

La începutul lunii mai, patriarhul Kirill afirma că Rusia nu a atacat de fapt pe nimeni, iar a sfârșitul lunii septembrie le-a promis soldaților ruși ce mor în Ucraina că vor fi iertați de toate păcatele și i-a comparat pe militarii Rusiei cu Iisus Hristos.