Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Partidul Conservator a anunțat când…

Partidul Conservator a anunțat când va fi numit noul premier al Marii Britanii

Partidul Conservator va anunța cine îl va înlocui pe prim-ministru britanic Boris Johnson la 5 septembrie în urma unui vot între membrii partidului conform regulilor convenite luni de oficialii Partidului Conservator.

Partidul Conservator a declarat că în buletinul de vot prin poștă vor fi incluse două nume. Astfel, membrii partidului vor alege între doi candidați care urmează să fie selectați în cadrul unui proces accelerat de reducere a candidaților din cei 11 candidați care s-au declarat intenția până acum.

Parlamentarii conservatori se luptă pentru o poziție în cursa pentru conducerea partidului pentru a-l înlocui pe Boris Johnson, după ce prim-ministrul a demisionat din funcția de lider conservator în urma unei revolte dramatice a cabinetului său de miniștri.

Boris Johnson, prins într-un scandal, a anunțat joi, 7 iulie, că demisionează din funcția de prim-ministru britanic după ce a fost abandonat de miniștri și de majoritatea parlamentarilor săi conservatori.

Un sondaj rapid YouGov a constatat că ministrul apărării Ben Wallace a fost favoritul dintre membrii Partidului Conservator pentru a-l înlocui pe Johnson, urmat de ministrul junior al comerțului Penny Mordaunt și fostul ministru de finanțe Rishi Sunak.