Parlamentul din Armenia a fost dizolvat. Urmează alegeri legislative anticipate în decembrie

Parlamentul Armeniei a fost dizolvat joi, 1 noiembrie, după ce deputaţii nu au reuşit să desemneze un nou premier, provocând astfel alegeri legislative anticipate, ce vor avea loc în decembrie, relatează Reuters.

Premierul Nikol Pashinyan a demisionat pe 16 octombrie, rămânând totodată şef de guvern interimar, și forțând în acest fel Parlamentul să convoace alegeri legislative anticipate.

„După revoluția de catifea, non-violentă, din aprilie-mai, curent, puterea din Armenia se întoarce în sfârșit la oameni”, le- a declarat Pashinyan joi parlamentarilor.

Constituţia Armeniei prevede că alegerile legislative anticipate trebuie organizate între 30 şi 45 de zile după dizolvarea parlamentului. După demisia premierului, parlamentul are la dispoziţie două săptămâni pentru a alege un nou şef de guvern. În caz de eşec de două ori, ceea ce s-a şi întâmplat, Constituţia prevede dizolvarea parlamentului şi organizarea de noi alegeri.

Pashinyan reușește în acest fel să se apropie de obiectivul său: preluarea din nou a postului de prim-ministru, dar, de această dată, cu controlul asupra parlamentului.

 

 

 

Foto: kavkaz-uzel

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. baba vaenga

    ura traiaska pashanean,, erai shioban ai devenit pashanian, omul strazii prezident )))) elita mondiala in afara de revolutii nu poate face nimic a ajuns impotenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *