Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parlamentul Canadei a cerut guvernului…

Parlamentul Canadei a cerut guvernului să introducă un regim de călătorie fără viză pentru cetățenii ucraineni

Sursa foto: unian.net

Camera inferioară a Parlamentului Canadei a cerut guvernului să introducă un regim de călătorie fără viză pentru cetățenii ucraineni, transmite unian.net.

În acest sens, 175 de deputați au votat „pentru” raportul corespunzător al Comisiei Permanente pentru Probleme de Cetățenie și Imigrare, iar 154 de parlamentari au votat „împotrivă”. Astfel, raportul a fost aprobat.

Camera Comunelor din Canada notează că raportul denunță „atacul nejustificat și neprovocat asupra Ucrainei, efectuat la ordinele președintelui rus Vladimir Putin, ceea ce reprezintă o încălcare clară a dreptului internațional”.

Există, de asemenea, un apel către Guvernul Canadei să sprijine ucrainenii și alte persoane care trăiesc în Ucraina care au fost afectate de război și să se asigure că cererile de imigrare sunt pregătite în mod urgent.

Totodată, guvernul Canadei este chemat să „introducă un regim fără vize din Ucraina în Canada, în special, eliberarea rapidă a autorizațiilor de călătorie electronice”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.