Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă interdicție pentru interpretul…

O nouă interdicție pentru interpretul rus Grigori Leps

Interpretului rus Grigori Leps (Lepsveridze) i-a fost interzisă intrarea în Lituania. Un decret în acest sens a fost semnat recent de către Ministrul de Interne lituanian, iar motivul interdicției impuse ar fi includerea interpretului rus, de către SUA, în lista persoanelor sancționate, scrie svoboda.org.

În anul 2013, autoritățile SUA l-au acuzat pe Grigori Leps de legături cu organizația criminală internațională Brothers’ Circle. Potrivit informațiilor deținute de autoritățile din SUA, în 2013, Leps s-a ocupat de transportarea unor sume de bani pentru unul dintre liderii grupării criminale. În urma acestor acuzații, interpretul rus a primit interdicție de intrare pe teritoriul SUA, iar activele pe care le deținea în această țară au fost înghețate.

Grigori Leps a negat orice legătură cu organizația criminală Brothers’ Circle, iar pe pagina sa oficială, în 2013, a declarat că se consideră un cetățean care respectă legea. „Dacă autoritățile Statelor Unite consideră că eu sunt un criminal, atunci să-l dezgroape pe Frank Sinatra și să-l trimită la închisoare”, a declarat acesta.

În vârstă de 56 de ani, Grigori Leps este interpret de muzică pop și chanson. În anul 2018, ediția rusească a revistei Forbes l-a clasat pe Grigori Leps pe locul patru în lista marilor vedete al showbizului rusesc.

Foto: Sergei Bobylev (TASS)