O navă sub pavilion moldovenesc – în arest într-un port din Italia

Pe 29 martie, în portul di Salerno din sudul Italiei, a staționat o navă sub drapelul Republicii Moldova, la bordul careia se afla încărcătură de lemn din Rusia, scrie www.salernotoday.it. În urma unor controale efectuate de autoritățile maritime locale au fost depistate încălcări grave privind siguranța navigației maritime, iar ulterior a fost aplicată procedura de arest.

Pe lângă încălcarea normelor internaționale de siguranță, inspectorii Direcției Maritime din Napoli au depistat nereguli privind plata salariilor prevăzute în contractele celor aflați la bordul navei. Aplicarea arestului a fost condiționată cu înlăturarea problemelor. Pe 18 aprilie, au fost înlăturate toate deficiențile legate de siguranța maritimă, iar obligațiile angajatorului față de membrii echipajului, privind plățile salariale, au fost îndeplinite. În urma incidentului, în adresa navei moldovenești s-a aplicat o interdicție pe termen de trei luni, prin care se interzice de a staționa în porturile ce cad sub incidența prevederilor Memorandumului de la Paris.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *