Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O butelie de gaz a…

O butelie de gaz a explodat într-un bloc de locuinţe din România

O femeie din Drobeta Turnu Severin, România, a fost rănită şi şapte maşini au fost avariate după ce o butelie a explodat într-o locuinţă. Incendiul izbucnit în urma exploziei a fost stins de un pompier aflat în timpul liber, scrie mediafax.

Incendiul a fost stins de către un pompier care se afla în timpul liber. Acesta, împreună cu un prieten, a observat că la etajul trei al unui bloc geamul de la bucătărie a fost spart, ca urmare a unei explozii.

„Au sunat de urgenţă la 112 şi au urcat în apartament, unde au întrerupt curentul electric, au scos victima din focar şi au acţionat prompt pentru stingerea incendiului ce se manifesta la o butelie şi o debara, împiedicând extinderea acestuia la întregul apartament”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

În urma exploziei, structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată, însă şapte maşini au fost accidentate din cauza spargerii geamurilor.

În seara zilei de 6 octombrie 2018, într-un bloc locativ din sectorul Râșcani, mun. Chișinău, a avut loc o deflagrație. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42. Mai multe apartamente din bloc au fost afectate grav. Până în prezent, autoritățile au confirmat decesul a patru persoane, printre care se numără și un minor. Trei cadavre au fost descoperite sub dărâmături, iar o persoană a decedat la spital. Potrivit informațiilor preliminare, explozia ar fi fost provocată de o butelie de gaz. Locatarii blocului, însă, pun la îndoială această versiune. În urma deflagrației, a avut de suferit și un pompier, acesta a fost internat la spital, acum, potrivit medicilor, fiind în stare stabilă.