O activistă anticorupție câștigă alegerile prezidențiale din Slovacia

Zuzana Caputova a câştigat alegerile prezidenţiale din Slovacia, arată rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin publicate sâmbătă seară, relatează AFP, citat de mediafax.ro Avocata liberală devine astfel, prima femeie preşedinte din această ţară.

Zuzana Caputova (45 de ani) activistă anticorupţie proeuropeană, a câştigat de altfel detaşat primul tur de scrutin, desfăşurat acum două săptămâni, când a obţinut 40,6% din voturi, şi era favorită să câştige şi turul decisiv de sâmbătă.

Problema corupţiei a fost temă proeminentă a alegerilor prezidenţiale slovace, care au loc la doar un an după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, care ancheta mai multe cazuri de fraude în care erau implicaţi politicieni, oameni de afaceri şi lideri ai lumii interlope.

Sursa foto: teleSUR


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Da lăsați-o mai moale… Și-n Moldova a câștigat alegerile parlamentare unul care se trâmbițează peste tot mare activist anticorupție! Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk! Da-n realitate a uzurpat justiția și a capturat tot ce se poate, fiind CAPUL MAFIEI DIN R.M. J****** hoț de miliarde Ilan Șor oploșit sub PROTECȚIA lui Plahotniuk a devenit și el deputat cu tot cu șoblă blondă, ca să aibă totul sub mână. Așa, că știm noi cum este cu activiștii anticorupție…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *