Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noul bilanț al cutremurelor din…

Noul bilanț al cutremurelor din Turcia și Siria: 50 000 de morți

Bilanțul victimelor cutremurului care a lovit Turcia și Siria la începutul acestei luni a depășit 50 de mii de morți, potrivit celor mai recente cifre furnizate de cele două țări. În Turcia au murit 44 218 de persoane, a anunțat vineri Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din această țară (AFAD), în timp ce ultimul bilanț anunțat în Siria a fost de 5 914 morți, scrie Al Jazeera.

Un cutremur major, cu magnitudinea 7,9, a lovit, pe 6 februarie, centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Un al doilea cutremur a avut loc luni la prânz, în sud-estul Turciei. Serviciul geologic al SUA a estimat seismul la magnitudine de 7,5.

În acea zi, R. Moldova a trimis în Turcia o echipă de salvatori pentru ajutorarea poporului turc pe data de 06 februarie. Activitatea acestora a fost complet autonomă, utilizând un modul specializat de căutare – salvare urbană de sub dărâmături. Pe 18 februarie, echipa de salvatori a R. Moldova a revenit din misiunea internațională de acordare a sprijinului în salvarea victimelor cutremurelor produse în Turcia.

Echipa de intervenție la dezastre a R. Moldova a fost formată din 55 de salvatori, este dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și are în componență 2 câini de căutare.