Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noi informații despre grupul Wagner.…

Noi informații despre grupul Wagner. Comandantul superior al companiei militare private declară că mercenarii Wagner se pregătesc să se mute în Belarus

REUTERS/Alexander Ermochenko

Luptătorii mercenari ai grupului Wagner al lui Yevgeny Prigojin se pregătesc să se mute în Belarus în condițiile unui acord care le-a dezamorsat revolta împotriva conducerii militare a Rusiei, a declarat un comandant superior al grupului, informează Reuters făcând referință la un interviu cu unul dintre comandanții superiori ai grupului Wagner.

Anton Yelizarov, al cărui nume de cod este „Lotus”, a fost citat sâmbătă de un canal de Telegram spunând că luptătorii își iau vacanță până la începutul lunii august, la ordinul lui Prigojin, înainte de a se muta în Belarus.

„Trebuie să pregătim baze, terenuri de antrenament, să ne coordonăm cu guvernele și administrațiile locale, să organizăm interacțiunea cu agențiile de aplicare a legii din Belarus și să stabilim logistica”, a spus Yelizarov.

Cu toate acestea, Reuters nu a putut verifica autenticitatea interviului.

Prigojin, însă, continuă să stea în umbră, așa cum a făcut-o în ultimele două săptămâni. El nu a postat nimic pe canalul său de Telegram din 26 iunie, atunci când a apărat acțiunile luptătorilor săi din cadrul revoltei.

Conform acordului care a pus capăt revoltei, Prigojin trebuia să se mute în Belarus, iar mercenarii grupului Wagner au avut opțiunea de a se muta cu el în Belarus sau de a se alătura forțelor armate ale Rusiei.

Cu toate acestea, președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat joi că Prigojin și mii de luptători ai săi se află încă în Rusia, ridicând întrebări cu privire la implementarea acordului.

De la revolta din 23-24 iunie încoace, în care luptătorii Wagner au ocupat pentru scurt timp un oraș din sudul Rusiei și se îndreptau către Moscova, locul exact al lui Prigojin și a mercenarilor săi nu este a fost stabilit.