Noi detalii despre prăbușirea avionului Boeing din Etiopia

Aeronava Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines avea o viteză de 740 de kilometri pe oră imediat după decolare, dublu faţă de cât ar fi normal, iar piloţii au încercat să ia altitudine foarte repede, informează Digi24.

Potrivit aceleiași surse, la două minute după ce a părăsit pista, unul dintre piloţi a cerut permisiunea să ia rapid altitudine. După încă două minute, acelaşi pilot a contactat turnul de control şi a anunţat că trebuie să se întoarcă de urgenţă la aeroport. Un minut mai târziu, aeronava a dispărut de pe radar, când era la 1.000 de metri deasupra solului.

Avionul s-a prăbușit la ora 8:55, ora locală, la scurt timp după ce a decolat din capitala Etiopiei. Pilotul a pierdut contactul cu turnul de control la numai 6 minute de la decolare. La bordul aeronavei se aflau 149 de pasageri și opt membrii ai echipajului.

În prezent, toate avioanele Boeing 737 MAX din lume vor rămâne la sol până la finalizarea anchetei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *