Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul ucrainean de Interne: „Situația…

Ministrul ucrainean de Interne: „Situația este gravă, dar stabilă. Inamicul trimite tot mai multe forțe”

Ministrul ucrainean de Interne Denys Monastyrskyy a declarat că situația din țară este gravă, dar stabilă și că Rusia ”trimite din ce în ce mai multe forțe, transmite BBC.

Întrebat dacă Ucraina se pregătește pentru un atac rusesc mai puternic, inclusiv asupra Kievului și a altor orașe, el a spus:

„În fiecare zi, președintele mă întreabă, în fiecare zi ne coordonăm eforturile, despre situație și ce se întâmplă, iar în fiecare zi răspundem că situația este gravă, dar stabilă.”

„Da, într-adevăr, în fiecare zi inamicul trimite din ce în ce mai multe forțe. Dar forțele noastre glorioase armate practic distrug tot ce ajunge la Kiev. Kievul rămâne locul principalului atac…”

„Înțeleg că în fiecare zi ne pregătim pentru orice scenariu, inclusiv la Kiev. Aceasta include apărarea teritorială, forțele armate, Garda Națională, poliția națională, serviciul de securitate și Direcția de Informații Militare a Ministerului Apărării.”

„Creăm grupuri mobile pentru a căuta și prinde sabotori. Avem până la 100 de astfel de grupuri active la Kiev, în funcție de ora din zi. Se aud focuri de armă în oraș [în timp ce aceștia operează]. Mulți oameni sunt capturați, specialiștii noștri. lucrează cu ei.”

„Înțelegem că suntem în mod clar stăpâni asupra situației din oraș în general, dar sunt multe probleme care sunt decise în fiecare oră sau chiar în fiecare minut.”

Detalii aici: LIVE TEXT/ A cincea zi de război