Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul ucrainean al Apărării: „Ucraina…

Ministrul ucrainean al Apărării: „Ucraina va pierde mai mulți soldați, înainte de a câștiga. Urmează săptămâni extrem de dificile”

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-un mesaj pe Facebook că Ucraina se așteaptă la „săptămâni extrem de dificile” în care Kievul va pierde în continuare soldați, înainte de a obține victoria. Ministrul ucrainean a menționat că Rusia și-a adunat forțe militare pentru o ofensivă în estul Ucrainei.

„Urmează câteva săptămâni extrem de dificile. (…) Asistenţa acordată Ucrainei va creşte, dar în următoarele zile va trebui să ne demonstrăm rezistenţa şi o unitate extraordinară. Inamicul este pe deplin conştient de înfrângerea sa strategică, dar va încerca totuşi să ne facă rău cât mai mult posibil. Din păcate, vom pierde în continuare membri ai forţelor noastre armate înainte de a obţine victoria. Vor fi în continuare distrugeri şi victime dureroase. Trebuie să perseverăm. Şi vom rezista!”, a transmis ministrul, într-o postare pe Facebook. 

Potrivit lui Reznikov, coaliția împotriva tiraniei Kremlinului este în creștere.

„Punerea în aplicare a acordurilor (cu ţări străine), instruirea şi desfăşurarea logisticii durează ceva timp”, şi-a exprimat regretul Oleksii Reznikov, salutând, totuşi, că „ajutorul pentru Ucraina va creşte” în zilele următoare, potrivit acestuia.

Armata ucraineană a recunoscut miercuri, 27 aprilie, un avans al forţelor ruse în estul ţării, cu capturarea mai multor localităţi din regiunea Harkov şi din Donbas.

În ultimele 24 de ore, potrivit autorităților ucrainene, regiunea Lugansk din estul Ucrainei a fost vizată de atacuri de artilerie și cu rachete ale forțelor ruse.

A 64-a zi de război în Ucraina a început cu o explozie în oraşul Herson, ocupat de ruşi, lângă turnul principal de televiziune din centrul oraşului. Rusia susține că Ucraina a tras trei rachete în oraş, care se află sub ocupaţie rusă de la începutul lunii martie. Secretarul general al ONU Antonio Guterres vizitează joi localitățile Bucha, Irpin și Borodyanka, de lângă Kiev, în cadrul primei sale vizite de la începutul invaziei ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia războiului din Ucraina – LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina