Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul de Externe al României:…

Ministrul de Externe al României: „Vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară alegerile din R. Moldova”

Foto: mae.ro

Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, și-a exprimat marți seara, la emisiunea „Tema zilei” de la TVR România, „speranța” că alegerile anticipate convocate în R. Moldova pentru 11 iulie se vor desfășura transparent și „cu deplină corectitudine”. El a reiterat sprijinul deplin al Bucureștiului pentru „agenda reformatoare” a președintei Maia Sandu.

„Am luat notă de decizia pe care președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a luat-o de dizolvare a Parlamentului și de declanșare practic a procesului pentru alegeri anticipate pe 11 iulie”, a declarat, la TVR, Bogdan Aurescu.

În context, ministrul român a menționat că România „va monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară alegerile din R. Moldova”.

„Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine”,  a mai adăugat ministrul Afacerilor Externe.

„Noi vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară aceste alegeri și nu vom ezita să atragem atenția dacă există problema. În același timp, vreau doar să mai menționez faptul că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintelui Maia Sandu„, a subliniat Aurescu.

La 28 aprilie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021, asta după ce Curtea Constituțională a decis tot miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională.