Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul de Externe al României,…

Ministrul de Externe al României, despre haosul de la votul din diasporă: „Care este vina mea?”

Foto: romania2019.eu

La alegerile europarlamentare de duminică, românii din diasporă au fost nevoiți să stea ore în șir în coadă pentru a putea să își exprime votul. În legătură cu această situație, mai mulți politicieni români au declarat că ministrul de Externe al României ar trebui să își dea demisia. Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat însă pentru Digi24 că demiterea sa din funcție „ține de partid, de guvern”.

„S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile. Ar fi trebuit să nu mai fie probleme dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat ministrul de Externe pentru Digi24.

Întrebat dacă îşi dă demisia în urma acestor probleme de la votul din străinătate, ministrul a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?”

Comunitatea „Corupția ucide” a chemat românii în stradă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a decis că programul de vot nu va fi prelungit după ora 21.00, chiar dacă mai mulți cetățeni nu au reușit să își exprime votul la alegerile europarlamentare.

Citiți și:

Foto: romania2019.eu