Ministerul ucrainean al Apărării le cere ucrainenilor să nu publice pe rețelele sociale informații despre armele și echipamentele militare pe care Ucraina le primește de la partenerii externi
Ministra adjunctă ucraineană a Apărării, Anna Malyar, i-a îndemnat pe ucraineni să nu difuzeze pe rețelele sociale informații despre armele și echipamentele pe care partenerii externi le-au transmis Ucrainei sau intenționează să le transmită autorităților ucrainene.
Potrivit lui Malyar, astfel de postări dăunează apărării armatei ucrainene.
„Dragi compatrioți, avem o cerere uriașă înainte de a obține victoria și anume aceea de a nu difuza informații despre armele și echipamentele pe care intenționează partenerii externi să le transmită în Ucraina, pe orice cale. Acesta este un subiect foarte sensibil și încă nu avem informații de încredere, deoarece sunt clasificate ca „secret”. Dăunați statului apărării cu aceste postări și repostări. Doar discutați împreună, dar nu scrieți despre aceasta pe internet”, a scris ea pe Facebook .
Ministra adjunctă a Apărării a menționat că numai oficialii și autoritățile au dreptul de a difuza informații despre numărul de arme și echipamente, dacă acest lucru va fi necesar.
Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că continuă luptele pentru apărarea orașului Cernihiv.
Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a publicat documentele care ar confirma pregătirea unei operațiuni ofensive în Donbas de către conducerea de la Kiev
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.