Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul ucrainean al Apărării, despre…

Ministerul ucrainean al Apărării, despre incendiul de la depozitul de petrol din Belgorod: Ucraina nu este responsabilă pentru evenimentele de pe teritoriul Federației Ruse

Ministerul Apărării al Ucrainei nu confirmă informațiile despre atacul aerian asupra depozitului de petrol din Belgorod și subliniază că Ucraina nu este responsabilă pentru incidentele din Rusia, scrie presa ucraineană.

Vreau să menționez că, de astăzi, statul ucrainean desfășoară o operațiune de apărare pentru a respinge agresiunea armată rusă pe teritoriul Ucrainei. Și asta nu înseamnă deloc că Ucraina ar trebui să fie responsabilă pentru toate greșelile de calcul și toate catastrofele, toate evenimente care au loc pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării Alexandr Motuzyanyk.

El a mai declarat că Ministerul Apărării nu va confirma, nici nu va infirma această informație și a adăugat că astfel de acuzații nu au fost lansate pentru prima dată.

Anterior, ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a declarat că nu poate confirma sau infirma presupusa implicare a Ucrainei într-un atac aerian asupra unui depozit de petrol din orașul rus Belgorod.

Două elicoptere au atacat cu rachete și au incendiat un depozit de carburant din orașul rus Belgorod (70 Km, Nord-Est de Harkov). Rușii pretind că este vorba de elicoptere ucrainene.

Guvernatorul regional al oraşului rus Belgorod, Vyaceslav Gladkov, a acuzat elicopterele militare ucrainene că au atacat depozitul de petrol unde a izbucnit un incendiu. Detalii aici

Prima reacție a autorităților ucrainene cu privire la incendiul de la depozitul de petrol din Belgorod