Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus de Externe: „Sprijinul…

Ministerul rus de Externe: „Sprijinul NATO pentru Kiev arată că alianța vrea ca războiul să continue”

Foto: Tass.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a reacționat la summitul NATO și spune că decizia de a continua sprijinul pentru Kiev arată că alianța dorește ca războiul să continue, scrie Tass.

„Țările membre ale organizației au demonstrat loialitate absolută față de Washington, disponibilitatea de a urma în conformitate cu liniile directoare ale acesteia pentru izolarea totală a Rusiei. Decizia anunțată la summit de a continua să ofere sprijin politic și practic regimului de la Kiev confirmă că alianța are interes pentru continuarea operaţiunilor militare”, a menționat Maria Zaharova, purtăroarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Occidentul „culege o recoltă groaznică” în urma deciziei sale de a înarma Ucraina, susținând că aceasta a încurajat guvernul ucrainean să folosească forța împotriva teritoriilor separatiste susținute de ruși din estul Ucrainei, susține MAE rus.

„În plus, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declară cu mândrie că alianța din ultimii opt ani a antrenat zeci de mii de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei care participă acum la ostilități. Aprovizionând Ucraina cu arme, Bruxelles-ul a provocat Kievul să folosească forță împotriva LPR și DPR și acum culege rezultate teribile”, a continuat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

În contextul războiului din Ucraina, la Bruxelles joi, 24 martie, a avut loc summit-ul extraordinar al șefilor de stat și de guvern NATO.

Oficialii au calificat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei drept cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice din ultimele decenii. În context, oficialii NATO au condamnat invazia Ucrainei de către Rusia în cei mai fermi termeni posibili și au adoptat o declarație comună în acest sens. Detalii aici

În context, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care cere Rusiei să înceteze imediat războiul din Ucraina.