Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării recunoaște…

Ministerul rus al Apărării recunoaște că la „operațiunea militară” din Ucraina participă și soldați în termen

Ministerul rus al Apărării a recunoscut că la „operațiunea militară specială”, anunțată pe 24 februarie de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, participă și soldații care-și fac serviciul militar în termen. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing al Ministerului Apărării.

„Din păcate, au fost descoperite mai multe dovezi ale prezenței soldaților în termen în unitățile Forțelor Armate Ruse, care participă la o operațiune militară specială pe teritoriul Ucrainei. Aproape toți acești soldați au fost deja retrași pe teritoriul Rusiei”, anunță Ministerul rus al Apărării.

Anterior, atât reprezentanții Ministerul rus al Apărării, cât și președintele Rusiei, Vladimir Putin, negau categoric participarea soldaților care-și fac serviciul militar în termen și a rezerviștilor în așa-numita operațiune militară specială din Ucraina.

Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a confirmat deschiderea unor noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiunile unde se duc lupte între armata rusă și armata ucraineană.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina