Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul de Externe al Ucrainei…

Ministerul de Externe al Ucrainei susține că orașul Marinka din regiunea Donețk a fost „ras de pe fața pământului”

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a publicat duminică, 5 martie, pe Twitter, două imagini dramatice din Marinka, oraș situat în regiunea Donețk din estul Ucrainei, care este aproapoe distrus în totalitate de bombardamente.

„Orașul ucrainean Marinka din regiunea Donețk. Aici locuiau în jur de 10.000 de oameni. Era un oraș pașnic. Obișnuia să fie… până când criminalii de război ai Rusiei l-au ras de pe fața pământului. Măriți imaginea pentru a vedea că nimic nu a rămas neatins”, a afirmat Ministerul ucrainean de Externe.

Scene filmate din dronă pentru agenția de știri The Associated Press (AP) surprind imagini similare. Șeful poliției din Marinka, Artem Schus, a declarat că orașul său este „complet distrus”. În afară de soldați, Marinka a fost evacuat în întregime, deoarece „nu există nicio posibilitate ca populația civilă să trăiască acolo”, a declarat Schus, săptămâna trecută. El consideră că forțele ruse rad în mod deliberat ruinele pentru a „distruge orice acoperire, indiferent dacă este un adăpost civil sau o instalație militară”.

„Ei (rușii, n.r.) distrug totul pentru că nu pot învinge cu tacticile lor trupele noastre și recurg la distrugerea tuturor lucrurilor vii”, a adăugat șeful poliției din Marinka.

Marinka se afla în apropierea liniei frontului din 2014, când a început conflictul din Donbas între separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene, și este situat la sud de Bahmut, oraș devenit epicentrul luptelor din Ucraina.