Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul britanic al Apărării: Majoritatea…

Ministerul britanic al Apărării: Majoritatea forțelor terestre ruse se află la 25 de km de Kiev

Majoritatea forţelor terestre ruse se află în prezent la aproximativ 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei, Kiev, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Apărării din Marea Britanie, în cea mai recentă evaluare a serviciilor de informaţii, relatează CNN.

„Luptele continuă la nord-vest de Kiev, iar cea mai mare parte a forțelor terestre rusești se află acum la aproximativ 25 de kilometri de centrul orașului. Elemente ale coloanei rusești mari de la nord de Kiev s-au dispersat. Această mutare este menită probabil să sprijine o încercare rusă de a înconjura orașul”, anunță ministerul britanic al Apărării.

În afară de Kiev, orașele Harkiv, Cernihiv, Sumî și Mariupol rămân încercuite și continuă să sufere bombardamente rusești intense.

Noi bombardamente au avut loc, sâmbătă dimineață, în Ucraina. Focuri de artilerie lovesc zonele rezidenţiale. Situaţia din oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este critică, susţin oficialii. Ucraina avertizează că vecina Belarus ar putea plănui o invazie pe teritoriul său şi acuză Rusia că încearcă să-şi tragă aliatul în război organizând atacuri aeriene de pe teritoriul Belarusului. Preşedintele SUA, Biden, s-a alăturat aliaţilor pentru a lovi Moscova în ceea ce priveşte comerţul şi a închide fondurile de dezvoltare, precum şi interzicerea importurilor de fructe de mare, vodcă şi diamante ruseşti.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina