Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul Apărării de la Kiev…

Ministerul Apărării de la Kiev anunță că trei angajați ai Direcției principale de informații au murit „în timp ce îndeplineau sarcini speciale”. Printre ei și un participant la primele negocieri cu rușii, despre care unele canale de Telegram scriau că ar fi fost ucis pentru trădare de patrie

Trei angajați ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei au murit în timp ce îndeplineau sarcini speciale, se spune într-un comunicat publicat de Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Printre ei se numără și Denis Kireev, membru al grupului de negociatori ai Ucrainei din prima zi de discuții cu reprezentanții Rusiei.

„Trei angajați ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei au fost uciși în timp ce îndeplineau sarcini speciale: Oleksiy Ivanovich Dolya, Valery Viktorovich Chibineev, Denis Borisovich Kireev”, se spune în comunicat.

„Au murit apărând Ucraina, aducând statul mai aproape de victorie. Direcția Generală de Informații a transmis sincere condoleanțe familiilor victimelor. Eroii nu mor! Ei trăiesc atâta timp cât ne amintim de ei!”, mai transmit oficialii Ministerului Apărării de la Kiev.

Una dintre cele trei persoane ucise, Denis Kireev, a făcut parte din grupul de negociatori ucraineni din timpul primei discuții cu delegația rusă, discuții care au avut loc pe 28 februarie la Gomel, Belarus. Mai multe canale de Telegram scriau sâmbătă, 5 martie, fără a avea confirmări oficiale, că Kireev ar fi fost lichidat de forțele speciale ucrainene pentru trădare de patrie.