Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Militarii ruși care au participat…

Militarii ruși care au participat la „operațiunea militară specială” a lui Putin au primit distincții de stat: „Nu mi-am dezamăgit apropiații și Patria” – VIDEO

Soldații ruși care au fost răniți în timpul așa-numitei „operațiuni speciale” a Rusiei în Ucraina au fost decorați sâmbătă, 26 martie, cu distincții de stat, transmite interfax-russia.ru.

Distincțiile au fost acordate militarilor „care s-au remarcat în timpul operațiunii militare speciale pentru protejarea republicilor Lugansk și Donețk”, scrie Interfax cu referire la Ministerul rus al Apărării.

Înmânarea distincțiilor a avut loc Spitalului Clinic Militar Central A.A. Vishnevsky, cu participarea ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, generalul colonel Alexander Fomin.

„Nouă militari au fost decorați cu Ordinul Curajului”, potrivit Ministerului rus al Apărării, scrie Interfax.

Din imaginile publicate de presa rusă, se vede că cel puțin șapte din cei nouă soldați ruși sunt fără un picior.

Tot sâmbătă, pe 26 martie, la Spitalul Clinic Militar N.N. Burdenko, ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, general-colonelul Yunus-Bek Yevkurov, a decorat încă opt militari.

Postul de televiziune al Ministerului rus al Apărării „Zvezda” a publicat și câteva imagini video în care soldații sunt decorați.

Interfax mai scrie că, după externare, militarii vor fi trimiși în centre medicale și sanatorii pentru recuperare completă.

Decretul privind atribuirea distincțiilor a fost semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, care la 24 februarie a început „operațiunea specială” de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina