Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mesajul transmis de președintele ucrainean…

Mesajul transmis de președintele ucrainean Zelensky în ultimul lui video publicat luni – VIDEO

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a publicat luni, 28 februarie, un nou mesaj video pe Facebook în care vorbește despre curajul și dăruința poporului său ucrainean în războiul declanșat de ruși.

În continuare, președintele ucrainean a venit cu o nouă adresare către UE prin care solicită repetat ca Ucraina să adere, printr-o procedură specială și rapidă, la Uniunea Europeană.

„Aruncați armele și plecați. Nu vă încredeți în comandantul vostru. Pur și simplu aruncați armele și plecați. Salvați-vă viețile, salvați-vă de la moarte”, le-a transmis Zelensky soldaților ruși.

Când candidam la Președinție, spuneam că fiecare dintre noi este un președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru țara noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un războinic. Un războinic în locul lui. Și sunt sigur că fiecare dintre noi va câștiga. Glorie Ucrainei”, spune președintele ucrainean în ultimul mesaj postat.

În mesajul său, președintele Zelensky vorbește și despre luptele care se dau, în continuare, în Ucraina după invazia rus. Vorbește despre zeci de persoane care au murit până acum și despre sute de oameni care au fost răniți.

În continuare, președintele Ucrainenei a venit cu o nouă adresare către UE prin care solicită repetat ca Ucraina să adere, printr-o procedură specială și rapidă, la Uniunea Europeană.

Zelensky mai spune că a discutat cu mai mulți lideri europeni și le mulțumește acestora pentru suportul acordat poporului ucrainean până acum.

„Aruncați armele și plecați. Nu vă încredeți în comandantul vostru. Pur și simplu aruncați armele și plecați. Salvați-vă viețile, salvați-vă de la moarte”, a mai adăugat Zelensky.

Tot Zelensky a anunțat că „s-a luat o decizie dificilă ca ucrainenii cu experiență reală în luptă să fie eliberați din închisoare și să se poată implica și ajunge în cele mai fierbinți locuri ale războiului”.