Merkel și Putin nu au căzut la nici un acord în cadrul primului summit din ultimii patru ani

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin nu au înregistrat nici un progres în urma discuțiilor despre conflictele din Siria și Ucraina, precum și despre relațiile cu Iranul și conducta de gaz Nord Stream 2. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat pentru presă că nu s-a ajuns la nici un acord în urma discuțiilor dintre cei doi, scrie Reuters.

Merkel și Putin s-au întâlnit pe 18 august în cadru bilateral pentru prima oară după anexarea Crimeei de către Rusia, perioadă în care relațiile dintre cele două țări au fost tensionante.

Înainte de discuțiile cu Putin, Merkel a spus că ambele țări, mai ales Rusia, au avut responsabilitatea de a încerca să rezolve luptele din Ucraina și Siria. Aceasta a mai precizat că urma să discute cu președintele rus despre problemele legate de drepturile omului.

„Sunt de părerea că problemele controversate pot fi abordate doar în dialog și prin dialog”, a spus cancelarul german.

Putin și Merkel consideră că proiectul gazoductului Nord Stream 2 este unul comercial, în ciuda criticilor aduse de SUA și Ucraina pe marginea acestei rute alternative de transport a gazelor rusești. SUA sunt de părerea că aprovizionarea directă a Germaniei cu gaze rusești, evitând teritoriul unor țări ca Ucraina sau Polonia, va crește dependența Europei față de Rusia.

Foto: vecernji.ba

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *