Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medvedev declară că Rusia va…

Medvedev declară că Rusia va livra produse alimentare și agricole doar „țărilor prietene”, care plătesc în ruble

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei – şi fost preşedinte a declarat vineri, 1 aprilie, că Federația Rusă va livra produse alimentare și agricole doar „țărilor prietene”, care plătesc în ruble, scrie Tass.

Rusia, un important exportator mondial de grâu, ar putea limita livrările de produse alimentare şi agricole doar la ţările „prietene”, pe fondul sancţiunilor occidentale impuse Moscovei din cauza războiului Rusiei din Ucraina, a afirmat, vineri, Dmitri Medvedev.

Medveded a spus că ar dori să sublinieze „câteva puncte simple, dar importante despre securitatea alimentară în Rusia”, având în vedere sancţiunile impuse.

„Vom furniza produse alimentare şi agricole doar prietenilor. Din fericire, avem o mulţime şi niciunul nu se află în Europa sau America de Nord”, a subliniat oficialul rus de rang înalt.

Rusia deja furnizează grâu în mare parte Africii şi Orientului Mijlociu. Uniunea Europeană şi Ucraina sunt principalii săi concurenţi în comerţul cu grâu.

Exporturile de produse agricole către ţările „prietene” vor fi atât în ruble, cât şi în monedele naţionale ale acestora, în proporţii convenite, a mai declarat fostul şef de stat.

Rusia a cerut, anterior, ca livrările de gaze naturale să fie plătite în ruble.