Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie va oferi Ucrainei…

Marea Britanie va oferi Ucrainei ajutor militar suplimentar în valoare de peste un miliard de lire sterline – Bloomberg

Premierul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că Guvernul de la Londra va debloca un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) pentru ajutor suplimentar acordat Ucrainei în răspuns la invazia rusă şi care va include sisteme de apărare antiaeriană şi drone, transmite Bloomberg.

„Regatul Unit aproape că își va dubla sprijinul militar pentru Ucraina la un miliard suplimentar de lire sterline, pentru a ajuta țara să treacă de la apărare la invazia rusă la o creștere a operațiunilor ofensive”, se arată în comunicatul emis de biroul prim-ministrului Boris Johnson.

Fondurile vor fi folosite pentru sisteme de apărare aeriană, drone, echipamente de război electronic și alte echipamente pentru armata ucraineană.

Astfel, sprijinul militar total al Marii Britanii de la începutul războiului ajunge la 2,3 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de dolari).

Biroul lui Johnson a mai spus că echipamentul suplimentar a fost un prim pas pentru a permite Ucrainei să intre în ofensiva împotriva forțelor terestre ruse și să restabilească suveranitatea.

La acest sprijin militar se adaugă până la 1,5 miliarde de lire sterline de sprijin umanitar și economic acordat Ucrainei din februarie.