Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   MAE susține că două mașini,…

MAE susține că două mașini, atribuite misiunii diplomatice a R. Moldova în Israel, nu au fost cumpărate din bugetul de stat

Foto: autoblog.md

De mai multe zile, pe rețelele de socializare sunt distribuite imagini cu două automobile de marca Mercedes, pe care internauții le-au atribuit misiunii diplomatice a R. Moldova în Israel. Ministerului Afacerile de Externe (MAE) afirmă că mașinile nu au fost cumpărate din banii bugetului de stat și că acestea aparțin celor doi consuli onorifici ai țării noastre în Israel.

În postare se menționează că costul unei mașini ar fi de 7,5 milioane de lei.

Automobilele aparțin celor doi consuli onorifici ai Republicii Moldova în Israel, care sunt oameni de afaceri. Aceștia sunt cetățeni ai statului Israel. Numerele diplomatice de înmatriculare din seria CC au fost  înregistrate conform normelor în vigoare. Este important de subliniat că achiziționarea acestor vehicule nu a fost realizată din bugetul de stat al țării noastre. Automobilele reprezintă proprietate privată a consulilor onorifici”, precizează reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Consulii onorifici ai R. Moldova în Israel sunt Simo Shimon Tuboul (Centru) și Hezy Shabat (Nord).