Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Laura Codruța Kovesi a contestat…

Laura Codruța Kovesi a contestat la CEDO revocarea sa din funcția de șef al DNA

Laura Codruţa Kovesi îşi caută dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Fostul procuror şef DNA a făcut o plângere către CEDO în care contestă modul în care a fost revocată din funcţie, transmite Digi24.

Acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi a fost transmisă CEDO la finalul anului trecut. De altfel, termenul în care decizia de revocare putea fi contestată este de 6 luni și se va împlini peste două zile. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în 9 iulie, în urma unei decizii a Curții Constituționale (CCR).

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arată că decizia unilaterală a Curții Constituționale nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.