Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   La Houston, sute de oameni…

La Houston, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe George Floyd. Mărturiile dramatice ale familiei

La Houston, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe George Floyd, la două săptămâni după ce bărbatul a fost ucis de un polițist. Tragedia a generat proteste masive față de rasismul și brutalitatea forţelor de ordine, relatează Stirileprotv.ro.

Între timp, au apărut imagini cu o altă intervenţie în forţă a poliţiştilor, care a avut loc în timpul unui protest organizat recent în New York

Fratele lui George Floyd: „Tot timpul am vrut să îi spun că îl iubesc şi îi mulţumesc lui Dummnezeu că mi-a dat să am propriul meu Superman. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”

În timp ce unii membrii ai familiei i-au deplâns subită dispariţie, alţii au făcut din nou apel pentru schimbarea justiţiei americane.

Nepoata lui George Floyd: „Aceste legi trebuie să fie schimbate. Fără alte crime comise din motive rasiale, vă rog! Cineva a spus “să facem America măreaţă din nou”, dar când a fost America măreaţă?”

Sute de americani au participat la înmormântare

Dacă în interior, familia şi prietenii apropiaţi îşi luau rămas bun de la George Floyd, afară o mare de oameni înconjura biserica.

Deşi înăuntru au avut acces doar rudele afro-americanului ucis de un poliţist acum două săptămâni, sute de americani nu au putut sta de-o parte.

George Floyd a fost omorât de un poliţist alb acum două săptămâni la Mineapolis, după ce a încercat să plătească cu o bancnotă falsă de 20 de dolari.

Rev. Al Sharpton: „Dacă patru polițiști negri i-ar fi făcut asta unui alb, ceea ce i s-a întâmplat lui George, nu ar fi fost o învăţătură de minte. Nu s-ar fi obținut bani de la corporațîi, ci i-ar fi trimis direct la închisoare. Dar până când vom realiza că prețul pentru viața unui negru este același cu prețul pentru viața unui alb, vom continuă să revenim la situații de acest fel.”

Joe Biden i-a adus un omagiu lui George Floyd

Joe Biden, candidatul democraților la alegerile prezidenţiale din toamnă din Statele Unite, i-a adus şi el un omagiu lui George Floyd printr-un mesaj video transmis în timpul ceremoniei.

Joe Biden: „Acum este timpul justiției rasiale. Acesta este răspunsul pe care trebuie să-l oferim copiilor noștri atunci când ne întreabă „de ce”. Pentru că atunci când va există dreptate pentru George Floyd, vom fi cu adevărat pe drumul cel bun către o justiție rasială în America.”

Biden s-a întâlnit cu o zi înainte cu membrii familiei lui George Floyd în Houston, unde acesta a crescut.

Bărbatul, a cărui moarte brutală a declanşat proteste în toată lumea, a fost înmormântat într-un cimitir de la marginea oraşului Houston, lângă mama sa.

Acuzat de omor, fostul polițist din Minneapolis Derek Chauvin riscă până la 40 de ani de închisoare, iar cei trei colegi ai săi au fost arestaţi şi inculpaţi pentru complicitate.

Democrații au stat în genunchi 8 minute și 46 de secunde

Democrații din Congresul american au stat în genunchi, simbolic, timp de 8 minute și 46 de secunde, cât fostul polițist l-a sufocat pe George Floyd, ținându-i genunchiul apăsat pe gât.

Democrații dar și cei din grupul parlamentar care reunește afro-americani au înaintat un proiect de lege menit să “pună capăt brutalităților poliției, să oblige poliția să răspundă pentru acțiunile sale”.

Totuși, și democrații susțîn reforma poliției, dar nicidecum desfințarea acesteia, așa cum se vehiculează în aceste zile la Mineapolis, chiar cu girul majorității din Consiliul local.

Noi intervenții brutale ale poliției

Dar în continuare sunt făcute publice imagini cu intervenții brutale ale poliției…

Incidentul a avut loc pe 29 mai, în timpul unui protest pentru moartea lui George Floyd organizat în New York.

În urmă căderii, victima s-a ales cu o contuzie la cap şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe numele poliţistului au fost emise mai multe capete de acuzare.

Sursa: StirilePROTV