Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnaliștii ruși de investigație au…

Jurnaliștii ruși de investigație au aflat că numărul real de cazuri de COVID-19 înregistrat în Federația Rusă este de cinci ori mai mare decât cel raportat

Imagine-simbol

Potrivit datelor găsite în timpul investigației publicate deMeduza (autoritățile ruse au introdus această organizație în registrul mass-media străine care îndeplinește funcțiile unui agent străin) Kholod și Mediazona, numărul real de persoane infectate cu coronavirus în Rusia constituie peste 29 de milioane de cazuri, aceasta este de 5 ori mai mare decât datele furnizate de autoritățile ruse, scrie spektr.press.

Pe 20 iulie, potrivit datelor oficiale, numărul cazurilor de coronavirus depistate în Rusia de la începutul pandemiei s-a ridicat la peste 6 milioane. Potrivit jurnaliștilor, numărul real al celor bolnavi a fost determinat de datele de pe certificatele corespunzătoare – numerele lor de serie depășesc deja 29 de milioane.

Jurnaliștii de investigație susțin că numărul înregistrărilor din registrul federal nu reflectă cu exactitate numărul celor care și-au revenit, deoarece sunt create și noi înregistrări pentru cei care se îmbolnăvesc din nou.

„Informațiile dvs. despre 27 de milioane de cazuri de Covid-19 sau pneumonie nu sunt adevărate. Cifra de 27 de milioane, menționată de sursa dvs, apare într-adevăr în resursa informațională, dar cu privire la cei vaccinați cu prima componentă a vaccinului începând cu 9 iulie 2021”, a spus Ministerul Sănătății.

La 21 iulie, Rusia a raportat 23 704 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 și 783 de decese. Astfel, numărul total al celor infectați a ajuns la 6 030 240, a declarat miercuri sediul operațional federal pentru lupta împotriva noii infecții.

Citiți și: Rusia a raportat peste 23 de mii de cazuri noi de COVID-19 și 783 de decese: Moscova este regiunea cea mai afectată