Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Joe Biden a discutat cu…

Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu unele acțiuni ale Rusiei

Foto: CNBC

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru prima dată de la inaugurarea sa în funcție. Confrom Casei Albe, oficialul american și-a exprimat îngrijorările în legătură cu acțiuni ale Rusiei, inclusiv tratamentul aplicat principalului oponent al lui Putin, liderul opoziției aflat în arest, Alexei Navalny, suveranitatea Ucrainei, dar și despre imixtiunea în alegerile din SUA.

Potrivit Reuters, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că Biden și Putin au discutat despre propunerea oficialului american de a prelungi cu Rusia tratatul START privind controlul armelor nucleare pentru cinci ani.

Un alt subiect al discuției a fost „sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea Ucrainei” în fața agresiunii ruse în curs.

CNN scrie că cei doi oficiali au discutat și despre imixtiunea Rusiei în alegerile din SUA.

„Intenția sa a fost, de asemenea, să clarifice faptul că Statele Unite vor acționa ferm în apărarea intereselor noastre naționale ca răspuns la acțiunile maligne ale Rusiei”, a spus Psaki, conform CNN.

Biden l-a acuzat pe predecesorul său, președintele Donald Trump, că este prea slab în privința Rusiei, acuzându-l că este „cățelușul lui Putin” în timpul uneia dintre dezbaterile lor electorale.