Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Italia: Cel puţin 12 persoane…

Italia: Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în Sicilia în urma intemperiilor

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în Sicilia în urma valului de vreme nefavorabilă care afectează Italia de o săptămână, relatează duminică, 4 noiembrie 2018, DPA, AFP şi Reuters, citate de agerpres.ro Aproximativ treizeci de persoane şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână în Italia din furtunilor, tornadelor, inundaţiilor, alunecărilor de teren şi vânturilor violente, notează DPA.

Apărarea Civilă din Italia a indicat că şaptesprezece persoane au murit în urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, cifra excluzând decesele din Sicilia, precizează Reuters.

Vânturile violente şi ploile abundente care au afectat această săptămână Italia au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat vineri autorităţile italiene.

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată – sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi. Protecţia Civilă italiană a declarat că acest val de vreme nefavorabilă reprezintă „una dintre cele mai complexe situaţii meteorologice din ultimii 60 de ani”.

Sursa foto: stirileprotv.ro