Învestirea președintelui Georgiei, la care participă și viceprim-ministra Cristina Lesnic, marcată de proteste

Învestirea în funcție a președintei Georgiei, Salome Zurabișvili, la care a fost anunțată și participarea viceprim-ministrei pentru Reintegrare a R. Moldova, Cristina Lesnic, are loc pe fundalul protestelor organizate de opoziția georgiană.

Publicația „Кавказский узел” scrie că o coloană de mașini a opozanților noii președinte a fost oprită de poliție în această dimineață la ieșirea din capitala Tbilisi în timp ce se îndreptau către orașul Telavi unde urma să aibă loc ceremonia de învestire a președintei Salome Zurabișvili. Reprezentanții opoziției ar fi încercat să rupă cordonul poliției și al forțelor speciale dislocate la fața locului. Acolo se află și fostul candidat la prezidențiale al opoziției unite – Grigol Vașadze.

Кавказский узел” mai scrie că anterior, în timpul protestelor de la Tbilisi, opoziția a propus puterii să formeze un grup de lucru pentru a găsi o ieșire din criză. Totodată puterea a refuzat organizarea alegerilor parlamentare anticipate, iar opoziția a anunțat acțiuni de protest la Telavi, unde astăzi urma să aibă loc ceremonia de învestire a președintei Zurabișvili.

În urma celor două tururi de scrutin prezidențial din georgia, învingătoare a fost declarată Salome Zurabișvili, susținută de partidul de guvernare „Visul georgian”. În ziua alegerilor opoziția a semnalat încălcări electorale în masă și nu a recunoscut rezultatul alegerilor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului R. Moldova, Cristina Lesnic întreprinde o vizită oficială în Georgia în perioada 16 – 19 decembrie. Pe lângă ceremonia de învestire a președintei georgiene, vicepremierul Cristina Lesnic va participa la Conferința internațională cu genericul „Consecințele politice și juridice ale încălcării drepturilor omului în zonele afectate de conflict”, se mai menționează în comunicatul guvernului de la Chișinău.

sursă foto: Кавказский узел

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Da… Nouă cu monstrul mancurt idiot și spionul rusesc Igor Dodon și cu Talpa iadului Plahotniuk, care l-a ales și care îl susține, scremându-se din fundul curului, grijile georgienilor…

  2. ivancelgroaznic

    O sa aive soarta lu Misha sakashvili (poate tot la obladministratie la Odessa) si alu prostu de Makrou din Frantsia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *