Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Informație operativă de la autoritățile…

Informație operativă de la autoritățile ucrainene despre mersul războiului: rușii se îmbracă în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene. Militari ruși răniți în Ucraina sunt tratați în Belarus. Nu există suficiente rezerve de sânge

„Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă în scopuri militare, să bombardeze civili, să efectueze verificări ilegale și percheziții ale bunurilor personale în rândul rezidenților locali și să se schimbe în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene”, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în dimineața zilei de sâmbătă, 13 martie 2022, a 18-a zi de război, într-o informație operativă făcută publică.

„Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă în scopuri militare. Cu încălcarea cerințelor dreptului internațional umanitar, continuă să desfășoare unități și echipamente în unități cu risc ridicat, să bombardeze civili, să efectueze verificări ilegale și percheziții ale bunurilor personale în rândul rezidenților locali și să se schimbe în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene”, anunță Statul major al Forțelor Armate ale Ucrainei. 

„Conform informațiilor disponibile, pe teritoriul Republicii Belarus din instituțiile medicale din regiunea de sud-est, un număr mare de militari ruși răniți în timpul ostilităților de pe teritoriul Ucrainei sunt tratați. Nu există suficiente rezerve de sânge pentru operații chirurgicale. Rezervele acumulate pentru cetățenii Republicii Belarus sunt utilizate – aproximativ 2/3 din rezervă a fost redirecționată către nevoile personalului militar al Federației Ruse”, anunță partea ucraineană.

„S-a intensificat o campanie de recoltare de sânge în rândul lucrătorilor din sectorul public și al populației civile. În legătură cu pierderile, forțele armate ale Federației Ruse formează noi unități. În special, comandamentul inamic intenționează să recruteze aproximativ 1500 de oameni din Brigada 40 Marina Separată (Petropavlovsk-Kamchatsky, Flota Pacificului)”, susțin ucrainenii.

„Forțele Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare, acordă o respingere demnă trupelor inamice. Două elicoptere și patru mașini de luptă au fost distruse în ziua precedentă”, au anunțat Forțele Armate ale Ucrainei. 

LIVE TEXT: A optsprezecea zi de război în Ucraina a început cu informația că în Lviv, oraș aflat la granița Ucrainei cu Polonia, au fost auzite împușcături, pentru prima dată de la începutul luptelor. În noaptea dinspre 12 spre 13 martie, rușii au continuat să bombardeze mai multe orașe ucrainene.