Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incendii în Italia. Doi bărbați…

Incendii în Italia. Doi bărbați au fost arestați după ce au fost prinşi în timp ce aprindeau focuri în păduri din Sicilia

Foto: Profimedia

Poliţia din Sicilia a arestat luni doi bărbaţi care au fost prinşi în timp ce aprindeau focuri în pădurile de pe această insulă, potrivit unui comunicat publicat marţi de Poliţia italiană.

Cei doi indivizi, în vârstă de 80 de ani şi de 25 de ani, erau pe punctul să aprindă un foc în Monti Nebrodi, o regiune muntoasă din Sicilia care se suprapune parţial cu un parc naţional. Poliţia a precizat că i-a arestat pe cei doi incendiatori, precum şi o a treia persoană, acuzată de comiterea aceleiaşi infracţiuni în urmă cu câteva zile, scrie Digi.

Localnicii care aprind intenţionat focuri în pădure – ajutaţi de actualul val de căldură şi de seceta severă – sunt consideraţi vinovaţi pentru multe dintre incendiile de vegetaţie care devastează în prezent coastele italiene de la Marea Adriatică şi multe dintre insulele Italiei.

Marţi dimineaţă, serviciile de urgenţe italiene au confirmat că desfăşoară în prezent 1.130 de operaţiuni de stingere a unor incendii naturale la nivelul întregii ţări. Avioane ale pompierilor au fost trimise inclusiv în regiunea Calabria din sudul Italiei, scrie Agerpres.

Incendiile de vegetaţie din Sicilia, Sardinia şi de pe coasta italiană de la Marea Adriatică au ajuns în regiuni apreciate de turişti şi, în unele dintre cazuri, au atins chiar zona plajelor.

Autoritatea pentru protecţie civilă din Sicilia a prognozat un risc sporit de incendii pentru partea nordică a insulei în cursul zilei de marţi. Experţii în meteorologie au prognozat la rândul lor un val de căldură pentru regiunea în care se află oraşul Catania, în estul Siciliei.