În Mozambic se introduce impozitul pe jurnalism

Material de pe Novaya gazeta

Începând cu 22 august, în Mozambic intră în vigoare decretul, potrivit căruia este introdus impozitul pe jurnalism. Anunțul a fost făcut de organizația Human Rights Watch.

În conformitate cu noul decret, corespondenții străini vor trebui să plătească 2 500 de dolari pentru acreditare pentru o singură călătorie în Mozambic, iar costul unui an de muncă în această țară va fi de 8 300 de euro.

Decretul stabilește și taxele pentru mass-media locală. În special, mijloacele de comunicare în masă vor trebui să plătească 3 300 de dolari pentru publicațiile noi.

„Impunerea de taxe pentru jurnaliști va afecta grav capacitatea lor de a reflecta alegerile municipale din octombrie și alegerile generale din anul 2019”, a spus Deva Mavinga, directoarea biroului din Africa de Sud a organizației.

Potrivit Emiliei Moyan, directoarea Biroului de Informare al Mozambicului, noile taxe sunt un răspuns la condițiile de piață și sunt condiționate de necesitatea de a menține disciplina în mass-media.

Documentul care introduce taxe pentru jurnalism a fost adoptat de autoritățile din Mozambic în luna iulie.

Foto: hrw.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *