Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ieșenii au ieșit în stradă…

Ieșenii au ieșit în stradă pentru Autostrada Ungheni-Târgu Mureş

În jur de 100 de persoane protestează astăzi, 17 decembrie, în centrul oraşului Iași. Societatea civilă solicită alocarea de fonduri pentru proiectul Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş (A8), informează Adevărul.

Persoane de toate vârstele s-au strâns în jurul bannerelor prin care cereau execuţia Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş (A8). Oamenii au scandat: „Pe Guvern îl doare în cot de noi şi de A8“, „Iaşiul este tot în stradă, luptă pentru autostradă“ sau „Ca să nu plecăm din ţară, faceţi-ne autostradă“.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este o „manifestaţie de protest împotriva deciziilor Guvernului Tudose privind priorităţile şi alocările financiare pentru 2018 în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului de autostrăzi în Moldova”. Societatea civilă din Iaşi este nemulţumită de faptul că în proiectul de buget nu sunt fonduri pentru demararea proiectului Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, dar şi pentru că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat în această săptămână că autostrada A8 nu este fezabilă fiind foarte scumpă, iar legătura cu vestul se va face printr-o rută mai „ieftină” Bacău-Braşov.

 

Sursa foto: adevărul.ro