Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul francez se pregătește de…

Guvernul francez se pregătește de o întrerupere totală a livrărilor de gaze rusești

Sursa foto: Reuters

Guvernul francez se pregătește de o întrerupere totală a livrărilor de gaze rusești, pe care o consideră cel mai probabil scenariu în planificarea sa, a declarat duminică ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Luând în calcul faptul că aproximativ 17% din aprovizionarea sa provine din Rusia, Franța este mai puțin dependentă de gazul rusesc decât unii dintre vecinii săi, dar guvernul a pregătit planuri de urgență.

O întrerupere este deosebit de problematică acum, deoarece producția de energie nucleară a Franței ar avea dificultăți în a suplini lipsa de energie, deoarece multe reactoare sunt în prezent oprite pentru întreținere.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaze rusești este o posibilitate reală… și trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”, a declarat el în marja unei conferințe economice și de afaceri din sudul Franței.

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a spus el. Anterior, în cadrul conferinței, el a descris o astfel de întrerupere a gazului rusesc drept „cel mai probabil scenariu”.

Guvernul analizează, de asemenea, fiecare companie pentru a vedea care poate fi forțată să reducă producția pentru a economisi energie, dacă este necesar, a spus Le Maire.