Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul din Grecia impune noi…

Guvernul din Grecia impune noi restricții pentru persoanele nevaccinate, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID

Foto: Profimedia Images

Guvernul din Grecia impune noi restricții, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de Covid-19. Persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte începând de sâmbătă teste PCR sau antigen negative pentru a avea acces în instituţiile publice, bănci, restaurante și magazinele de comerț cu amănuntul, a anunţat Ministerul elen al Sănătăţii. 

Angajaţii din sectorul privat şi cel public care nu sunt vaccinaţi vor trebui, de asemenea, să prezinte de două ori pe săptămână teste negative de COVID-19, pe care vor trebui să le plătească.

Măsura se va aplica de asemenea frizeriilor și saloanelor de coafură însă magazinele alimentare și lăcașele de cult vor fi exceptate de la regulă, potrivit Ekathimerini.

Autoritățile de la Atena au raportat 6 700 de noi infecții cu coronavirusul depistate în ultimele 24 de ore, cu peste 1 000 mai multe decât recordul negativ de 5 449 de cazuri înregistrate luni.

Numărul total al infecțiilor cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 754 451 de contagieri în Grecia, țară în care peste 16 000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Ministrul sănătății Thanos Pleyris a declarat că agravarea situației pandemice odată cu scăderea temperaturilor face necesară luarea mai multor măsuri de protejare a persoanelor nevaccinate.

Amenzile pentru magazinele şi restaurantele care nu respectă măsurile impuse de guvern au fost dublate, ajungând la 5 000 de euro.

„Principala noastră armă împotriva pandemiei este vaccinul”, a insistat ministrul sănătăţii, Thanos Plevris.

Ministrul a mai recomandat ca toate persoanele care au primit ultima doză de vaccin în urmă cu peste şase luni să meargă să facă a treia doză de vaccin anti-COVID.

În prezent, 63% din populaţie este complet vaccinată, conform ministerului, relatează AFP, citată de Digi. În Grecia au fost înregistrate marţi 6.700 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei, iar 59 de persoane au murit din cauza COVID-19.