Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Grupul de hackeri Anonymous anunță…

Grupul de hackeri Anonymous anunță că a spart sistemul de control prin satelit al Agenției Federale Spațiale Ruse

Grupul Anonymous, Grupul de hackeri Anonymous, care a declarat război regimului lui Vladimir Putin, declară miercuri, 2 martie, că a spart sistemul de control prin satelit al Agenției Federale Spațiale Ruse (Roscosmos), scrie Unian.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către Anonymous pe Twitter. Grupul de hackeri NB65, afiliat Anonymous, a închis Centrul de Control Roscosmos. De asemenea, se precizează că Rusia nu-și mai controlează propriii sateliți de spionaj.

Mai devreme, grupul de hackeri anunța că a spart site-urile oficiale ale principalelor departamente ale Rusiei. Site-urile web ale Kremlinului, ale Ministerului Afacerilor Interne, ale FSB, ale Ministerului Justiției și ale Ministerului Apărării al Federației Ruse nu au fost deschise. Detalii aici

Citiți și: VIDEO/ Grupul de hackeri Anonymous a făcut un apel către președintele rus Vladimir Putin: „Vă cerem să restabiliți drepturile cetățenilor ucraineni”

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a solicitat unor experți în securitate cibernetică să înființeze echipe de hackeri care să apere infrastructura ucraineană și să lanseze atacuri cibernetice asupra forțelor invadatoare ale Rusiei, a declarat unul dintre experți pentru Reuters.