Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Georgia mulțumește Ucrainei pentru că…

Georgia mulțumește Ucrainei pentru că a refuzat numirea lui Saakashvili în funcția de viceprim-ministru

hromadske.ua

Vicepreședintele parlamentului georgian, Mamuka Mdinaradze, a mulțumit Radei Supreme din Ucraina pentru că nu a luat în considerare candidatura fostului președinte al Georgiei și al fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, în funcția de viceprim-ministru pentru reforma guvernului ucrainean, transmite rg.ru.

,,Vreau să mulțumesc Radei și colegilor noștri pentru prudența și separarea pozițiilor noastre, pentrul paptul că nu a fost luată în considerare candidatura lui Saakashvili în funcția care a fost discutată în Radă. Sunt sigur că unul dintre factori a fost apelul nostru, în care noi am spus că este imposibil să fie numit un infractor într-o funcție politică dintr-o țară prietenoasă”, a spus vicepreședintele parlamentului georgian.

La sfârșitul lunii aprilie curent, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a propus fostului președinte georgian, Mihail Saakashvili, funcția de viceprim-ministru în Guvernul lui Denis Shmygal.

Într-o postare pe Facebook, Saakașvili a anunțat că va accepta propunerea și va prezenta în Radei Supreme programul său de schimbări urgente pentru activitatea sa în Guvernul Shmygal, cu evoluții specifice pe care le-a însușit atât în afara Ucrainei, cât și în timpul activității sale în Ucraina.